Vad är meningen med livet? Del 4

Gud finns! Vi hittade på honom. Gud skapade inte människan, människan skapade Gud och bara för att göra en sak klar så refererar jag till den här påhittade snubben som en "han".

Det var en gång en grupp människor som hade en vision. En vision om en värld efter deras ideal. Men majoriteten av människorna hade andra värderingar och ville inte rätta sig efter den här gruppens rättesnöre. Därför kom de med den smarta idén att "skapa" ett väsen som stod över människan. En kraft som påstods kunna förgöra vad som helst om den inte lyddes. Gruppen med de nytänkande människorna gick först till de svagaste och mest lättpåverkade grupperna och skrämde upp folket med denna mäktiga överman. Gud skulle hjälpa dem som hade det svårt bara de gjorde som han sa. Om de vägrade skulle Gud se till så att "syndarna" Fick straffas i helvetet i efterlivet. När gruppen sedan blivit större var det lättare att lura med andra människor till detta spektakel. Snipp snapp snut så var Jespers korta teori om hur Gudarna kom till slut.

Religioner förstör både jorden och människorna på den. Jag respekterar folk som tror på något större ändå det gör jag. Religionen kan vara det enda som vissa människor har i livet. Eller det enda som till exempel en familj kan förenas i. Om livet är eländigt kan det vara bra att ha en tro på att man någon gång kommer att finna frid och lycka. En religion är utan tvekan vissa människors mening med livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0