Hemma igen!

Nu har jag kommit hem ifrån Grekland. Faktiskt ganska skönt att återigen vara tillbaka i landet "lagom är bäst". Planet var försenat så fick tillbringa en timme på stående fot med bland annat en arg bebis som härdade våra öron med ett hemskt ljuvligt tjutande.

Skönt var det också att komma hem till far min där en härlig kebab med bröd minus lök väntade på att bli uppäten utav just mig. Bilder och mer om själva vistelsen ifrån Rhodos kommer upp vid ett senare tillfälle, orkar inte sitta och pilla med det nu.

Någonting som jag däremot ska pilla på nu är Vendela, jag kallar henne så.  En utav mina skönheter med 6 strängar. Mina fingrar har gråtit  på grund utav rastlöshet. Dags att sysselsätta dem lite nu.

Babben!

"Det var en flicka från Gränna
som sin stjärt så hårt kunde spänna
att uti detta hål
hon kunde strypa en ål
och till och med vässa en penna"

En underbar limerick från den mästerliga, folkkära Hasse Alfredsson.

En annan härlig person är den sköna lustigkurren Babben Larsson. Jag följer hennes egna program Babben & Co på Svt play. Idag gick det femte programmet. Babben är så himla underbar tycker jag. Hon står där vid kanten på upphöjningen med armarna utsträckta för att omfamna gästerna som ska intervjuas och det ser så mysigt ut. Hon verkar som en stor härlig krambjörn som utstrålar glädje! Hennes orginella dialekt gör henne bara ännu svårare att motstå! Babben & Co är det enda jag ser fram emot under veckorna.


Om ungefär 3 timmar åker vi mot Arlanda! Ska bli utsökt att få komma bort ifrån Sverige en vecka.


Fick nyss reda på att Amuu, våran katt som jag kallar för Emoo är på tjocken.



God morgon?

God morgon! Eller ska jag skriva god eftermiddag? Det här är dagens första inlägg. Jag har ju ätiti mat. Men jag har inte varit vaken speciellt länge. Det känns som morgon, har jag ätit frukost då? Nej, jag tror det var lunch, det kändes som lunch, det smakade som lunch. Jag tittar på klockan. Det är god eftermiddag nu. Härligt väder! Har inte stuckit ut huvudet ännu men jag ser härligt solljus skina in genom den minimala del av fönstret som Robin inte har gömt bakom rullgardinen.

Kommer hem vid halv 6 idag och då ska jag städa mitt rum, käka grillat, packa och glo på Babben & Co, någongång lägger jag in ytterliggare ett litet inlägg. Jag måste säkert hem till mamma och packa ihop lite saker också. Sen är det nog tid för att dra iväg mot huvudstaden och checka in på Arlanda.


Under medellängd

En mycket vanlig kommentar jag får vid ett första möte med någon som jag bara snackat med i telefon eller till exempel via msn tidigare är: "Men, vad kort du är!" Vad fan ska man svara på det? "Jo, jag är ju inte speciellt...lång..." eller "Nej, för guds skull, Det är bara ni andra som är väldigt långa." Jag kanske ska låta förvånad? "Nehe? Ojdå! Tack för upplysningen det ska jag tänka på i fortsättningen." Ska jag be om ursäkt? "Förlåt, jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Det är inte meningen att ni ska behöva se mig såhär."

Japp, jag är en sådan där människa som håller sig under medellängden. Jag mätte upp till 167cm sist jag ställde mig mot måttväggen. Det kan man ju räkna som ganska kort.

Jag har alltid varit kortare än de andra i min ålder. Inte särskillt kul på mellanstadiediscona där flickorna omöjligt kunde dansa med en kille som dunkade pannan emot deras axel. De trodde jag var äcklig när jag höll händerna på deras bakdel i tryckarna. Kanske berodde det på att jag inte nådde upp till ryggen. I vissa arrangemang med åldersgräns var jag tvungen att ha med mig passet för att slippa få för många skumma ögon i nacken och det tog ett bra tag innan jag fick åka allt jag ville på Liseberg.

Från sommarlovet innan sexan och 4,5 år framåt fick jag behandling för min längd. Tyvärr så började jag med medicinerna försent och blev inte längre än såhär. Men, men jag är ju världens coolaste grabb ändå!


Rhodos

Jag har helt glömt bort att nämna en liten detalj i bloggen. Om mindre än 34 timmar från nu sitter jag på ett plan till Rhodos i Grekland. Min mor, min syster och jag ska åka iväg en vecka till ett lite varmare ställe och det ser jag mycket fram emot. Jag måste sola! Är lika blek som spöket Laban.

Jag ska sova här hos Robin och kommer hem i morgon någon gång på eftermiddagen. Har inte packat någonting  ännu så får göra det lite snabbt medans vi grillar hos far min. Åker till Arlanda vid två på natten. Blir antagligen inget bloggande under den veckan och det tycker ni såklart är väldigt sorgligt.
Såhär ser Rhodos ut på google.

Äventyr i Ödeshög

Nu sitter jag inne på Robins rum och  kollar på talang. Den största talangen i hela programmet är väl Bert Karlsson med hans härlig kommentarer.  Vi har varit ute och gått olika ärenden. Vi jobbar lite frivillgt som ofrivillga springpojkar här i Ödeshög. Jag har inte käkat pizza men det har Robin gjort, jag tog en kebabrulle utan lök istället. Vilka äventyr!


Försov mig igen!

Idag vaknade jag klockan 11:20. I vanliga fall på fredagar brukar jag gå upp så att jag hinner med bussen 07:20 så att jag hinner gymma innan skolan börjar 10:50. Men jag hann varken till något utav det, hade en lektion sen slutade vi. Nu ska jag duscha och göra mig i ordning och sen åka till Ödeshög och va med Robin.

Försov mig

Jag vaknade av ett brak klockan fem imorse. Datorn hade åkt ner i golvet. Gick och lade mig med laptopen i knät igår natt. Jag vände på mig och somnade om.

Klockan 08.10 vaknade jag igen och då hade skolan redan börjat. Jag klädde på mig plus övrigt och gick sedan för att hinna med 08.43 tåget. Självklart fick jag se tåget rulla iväg från bara 30 meters avstånd. Tog nästa tåg som gick 20 minuter senare.

Efter skolan gick  jag och gymmade. Skippade att värma upp på löparbandet idag som jag brukar göra för ville komma där ifrån så fort som möjligt. Ska ta och gå ut en sväng i stället snart innan det fina vädret går och lägger sig.Såhär ser min hand ut. med på bilden är även min samhällskunskapsbok.





















Joakim eller Jesper?

Innan min far kom hem så umgicks jag med Micke och Tobbe. På vägen till Micke träffade jag min gamla klassföreståndare från högstadiet. Hon hälsade på mig och sa att hon kände igen mig, nämnde att jag heter Joakim. Jag rättade henne och sa att jag heter Jesper varpå hon ursäktade sig ett flertal gånger. Min bror heter Joakim, hon har varit min klassföreståndare i tre år, min bror hade henne möjligtvis i ett ämne för mer än fem år sen. Är jag och min bror så lika eller börjar hon bli senil? Hon måste trots allt vara i pensionsålder nu. Eller är jag kanske en person som lätt glider ur minnet?

Har nyss varit ute och kört nu. Det gick bra. Jag kommer inte ihåg om det var en eller två somrar sen som ja körde sist. Men som sagt jag har varit katastrofalt lat när det gäller saken. Måste komma igång och köra mer nu så att det där jäkla kortet kan hamna i mina händer snart!

Seg skoldag och övningskörning

Kom precis hem från skolan nu. Idag har jag varit jätte trött. Vaknade klockan 07:13 bussen går 07:20. Så det var bara att slänga på sig kläderna, stoppa ner linsburken i fickan, kasta väskan med träningskläderna över axeln och gå ut, behövde dock inte springa mot bussen för jag hade gott om tid till att ta mig till hållplatsen, jag bor ganska nära.

Klockan 8 började psykologin men vi gjorde absolut ingenting så lektionen slutade 08:20. Under två timmar i väntan på att idrotten skulle börja presterade vi ungefär plus minus noll. När idrotten väl började blev man mer aktiv och piggnade till. Inte minst kände man sig totalt helvaken när vi upptäckte att varenda dusch i hela idrottshallen saknade varmvatten.

Efter lunch hade vi formlektion som för min del bestod av att sitta och rita en streckgubbe som heter Rasmus.

Sista lektionen var två timmar musik. vid denna tidpunkt var jag extremt trött. Musikundervisningen på Kungshögaskolan är enligt mig mycket beklaglig. Det är nästan så att man tappar intresset för musik. Just nu håller vi på och övar inför spelningar som vi ska ha på olika högstadier. Dagens musikprestation var även där snudd på plus minus noll.

Nu är jag hemma och väntar på att min far ska komma hem. Ska nämligen övningsköra idag. Jag har varit väldigt dålig på att komma ut och öva min bilkörning. Jag är 18 år och har bara varit ute och kört 2 gånger. Det kallas att vara lat tror jag. Mitt mål var från början att ta körkortet så fort jag hade fyllt 18. Men så gick tiden och jag lyfte inte ens ett finger i den riktningen. bilar ligger å andra sidan väldigt långt ner på min intresselista. 

 Som många andra hade jag också målet att hinna ta körkort till sommaren men det inser jag nu att det kommer inte att hända. Jag har lovat mig själv och mina föräldrar att när de frågar om vi ska övningsköra får jag inte säga nej. Får se hur jag klarar det.

Hur blir man en lyckad bloggare?

Jag har tänkt att börja blogga lite seriöst nu. Det gick inte så bra för min förra blogg då den var hemlig. Hur blir man då en lyckad bloggare? Jag har varit inne lite på några utav Sveriges kändaste bloggar och försökt lista ut varför just de är så populära. Några saker har jag kommit fram till:


För det första så upptäckte jag att det bara är tjejer i toppen. Att blogga kanske är en tjejgrej? Det ser dåligt ut för mig redan där. Fast flickorna har ju oftast lite mer att prata- samt tala ut om än vad vi killar har. Det är sånt som jag har märkt under min livstid. Är man inte tjej så ska man vara gay. Det är tydligen också väldigt populärt. För att få läsare ska man alltså gilla killar på ett mer-än-kompis sätt? Är det verkligen det som är nyckeln till bloggpopularitet? I sådana fall har ju jag inte en chans i bloggvärlden.


För det andra ska man komma ihåg att skriva nya inlägg hela tiden, flera gånger per dag. På varenda ledig stund ska det skrivas. Innan och efter att man har besökt toaletten, direkt när man vaknar och så fort det visas ett nytt program på TV. Det är också viktigt att man lägger stor möda på att till exempel beskriva hur det känns att skruva upp korken på en ketchupflaska, Det är väldigt många som vill läsa om sånt. Mycket bilder ska det vara också. Bilder på alla kläder man köpt, sen på sig själv iförd varenda plagg och vi får inte glömma att lägga in bilder på de plagg man tänkte köpa. Låta läsarna kommentera om de tycker den röda eller den blå tandborsten är finast måste man också göra.


För det tredje har alla kända bloggare någonting som hela Sverige stör sig på. Man har för bra självförtroende eller är mer trånghuvad än en skruvmejsel, helst både och. De irriterade läsarna räknas faktiskt också. kommentarer får man även av dem. Individer tycker att vissa bloggare är så sjukt fjortis att de varenda dag går in på bloggen för att hoppa sönder tangentbordet av alla dumma påståenden som yttras.


Jag har ett par krav på mig om jag ska lyckas, endel lättare att uppfylla än andra. Samtidigt har jag inte tänkt att satsa på toppen av denna bloggverksamhet. Men det skulle vara kul att få några intresserade läsare.


Presentation

Hej!

Jag heter Jesper Axelsson och det här är min blogg. Jag är 18 år och bor i Mantorp, som säkerligen större delen utav Sverige inte känner till. Mantorp ligger i Östergötland i kommunen Mjölby där jag går i skolan. Jag går andra året på ett gymnasium som kallas Kungshögaskolan. Jag valde att gå estetiska linjen med inriktning bild och form. Undertecknad hoppas att det fanns en vettig anledning till detta val för det verkar som att den i nuläget är helt bortblåst ur huvudet. Jag går också musikprofil på skolan så musiken är ett stort intresse för mig.


Min familj består utav en mindre syster, en större bror, en mor och en far plus jag själv. Mina föräldrar bor ej längre tillsammans men båda bor fortfarande i Mantorp vilket jag tycker är både bra och dåligt.


I den här bloggen kan ni få läsa om precis vad som helst. Innehållet kommer att handla om mig, mina tankar, mina känslor, min vardag och om händelser som berör mitt liv. Jag ska försöka uppdatera så ofta som jag kan.


Och ett stort tack till Linus som hjälpte till med designen på bloggen!


Design by:


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0